Brioche Brood

Een brioche is een luchtig zoet Frans broodje. Voor bijvoorbeeld een feestelijk (Paas)ontbijt of een zoete lunch.
  • Brood
  • 12 plakjes
  • 5g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Mix water, roomboter en ei met een staafmixer.
  • Schenk al roerende bij de droge ingrediënten.
  • Vorm een samenhangend deeg en kneed 5 minuten.
  • Verdeel het deeg in twee bolletjes en laat 30 minuten rusten op een warme plek.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.
  • Rol elk bolletje tussen je handen uit tot een lang lint (ongeveer gelijk aan de lengte van een cakevorm).
  • Draai vervolgens de twee linten om elkaar heen, zodat er een gevlochten brood ontstaat. Druk de uiteinde samen.
  • Leg in een met bakpapier beklede cakevorm.
  • Kluts het ei en bestrijk de brioche lichtjes.
  • Bak 35 tot 40 minuten en laat afkoelen op een rooster.
  • Doe de prikkertest. Prik na 35 minuten met een satéprikker in het midden van de brioche. Als de prikker er droog uitkomt, is de brioche gaar. Zo niet, bak nog 5 minuten langer. Herhaal deze stap, totdat de prikker droog uit de brioche komt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarm brioche brood
Hoeveelheid per portie
Calories 17 Calories from Fat 90
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 16mg1%
Potassium 72mg2%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 2g8%
Suiker 2g2%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 59IU3%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 90mg9%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Snijd het broiche brood in plakjes. Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast of vries een deel van de porties in, zodat je er nog langer plezier van hebt.

Wat is brioche brood?

Een Frans broiche brood is zoet en luchtig. Vandaar dat je het ook als cake zou kunnen eten (bron).

Een koolhydraatarm broodrecept

Wat zorgt ervoor dat brioche zo’n traktatie is? Het recept, anders dan gewoon brood, bevat ei, suiker en roomboter.
Ja hallo! Dat is is geen broodje maar een lekker taartje!

Frans brood koolhydraatarm

Er zijn verschillende manieren om een brioche brood te maken. En omdat we bij Ma van lekkere dingen houden, maar ook van een mooi figuur, maken we er een koolhydraatarm brood van. Hiervoor gebruiken we natuurlijk geen suiker, maar Erythritol. De lading bloem die er normaal in zit wordt in dit recept vervangen door tarwegluten.

Beleg inspo nodig? Lees dan vooral even verder.

Brioche beleggen

Meestal worden deze broodjes gemaakt voor feestelijke ontbijtjes of uitgebreide brunches. Heb je zin om eens flink uit te pakken (met Pasen bijvoorbeeld), dan is dit een mooi recept. Je kan hem heerlijk beleggen met low-carb jam of boter met kaneel. Sommige mensen maken hier juist graag wentelteefjes van. Ikzelf vind een zoet broodje heerlijk met een plak jonge of oude kaas.

Pak nog verder uit met al onze favoriete uit het koolhydraatarme brood- en bakboek. Maak er een feestje van!

Brioche brood in bakvorm bij koolhydraatarm dieet.
3.88 van 31 stemmen
Print

Koolhydraatarm brioche brood

Een brioche is een luchtig zoet Frans broodje. Voor bijvoorbeeld een feestelijk (Paas)ontbijt of een zoete lunch.

Gang Brood, Lunch, Ontbijt, Snack
Keuken Frans
Keyword gezond ontbijt, koolhydraatarm brood, koolhydraatarm tussendoortje
dieet koolhydraatarm, suikervrij, vegetarisch
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 12 plakjes
Caloriën 17 kcal

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  2. Mix water, roomboter en ei met een staafmixer.
  3. Schenk al roerende bij de droge ingrediënten.
  4. Vorm een samenhangend deeg en kneed 5 minuten.
  5. Verdeel het deeg in twee bolletjes en laat 30 minuten rusten op een warme plek.
  6. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.
  7. Rol elk bolletje tussen je handen uit tot een lang lint (ongeveer gelijk aan de lengte van een cakevorm).
  8. Draai vervolgens de twee linten om elkaar heen, zodat er een gevlochten brood ontstaat. Druk de uiteinde samen.
  9. Leg in een met bakpapier beklede cakevorm.
  10. Kluts het ei en bestrijk de brioche lichtjes.
  11. Bak 35 tot 40 minuten en laat afkoelen op een rooster.
  12. Doe de prikkertest. Prik na 35 minuten met een satéprikker in het midden van de brioche. Als de prikker er droog uitkomt, is de brioche gaar. Zo niet, bak nog 5 minuten langer. Herhaal deze stap, totdat de prikker droog uit de brioche komt.
Voedingswaarden
Koolhydraatarm brioche brood
Hoeveelheid per portie
Calories 17 Calories from Fat 90
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 16mg1%
Potassium 72mg2%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 2g8%
Suiker 2g2%
Eiwit 14g28%
Vitamine A 59IU3%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 90mg9%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Brood eten zonder broodbuik

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Desiree

    Jammer dat vrijwel alle lekkere recepten wel iets van amandel of cocos bevatten.. beide allergieën helaas

    • Sacha Rhemrev

      Kokosmelk kun je makkelijk vervangen door sojamelk.
      Amandel- en kokosmeel kun je vervangen door sojameel of lupinemeel.

      Houd er rekening mee dat dit alternatieven zijn en dit een andere structuur of smaak kan geven.

  • May ann Torrequemada

    Is dit dieet geschikt voor diabetes? Hij is over gewicht ook.

    • Ovlot

      Ja hoor, koolhydraatarm eten kan ook met diabetes. Maar nog beter is ons diabetes herstel plan, hier focussen we echt op ‘beter worden’ met diabetes type 2.

  • Eli de Vries

    Volgens mij mist bij de ingrediënten de roomboter. Zou je mij hiermee kunnen helpen?

    • Evelien Vis

      In dit recept wordt geen roomboter toegevoegd

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info